Zelenina z ekozahrady
Kód: 364863Detailní popis produktu
Obsah knihy Zelenina z ekozahrady pro radost a soběstačnost
Představení knihy a jejího vzniku
Proč pěstovat doma a s láskou
Která realita je normální
TVORBA ZÁHONU
Tajemství kořenů zelenin
Hlubinné zúrodnění záhonů
Zázrak zvaný dřevěné uhlí
Povrch a svrchní vrstva záhonů
Ukázkové zúrodnění minizáhonků pro pařníky
Tvorba vyvýšeného záhonu
Kompostování
Rychlý živý Berkeley kompost
PĚSTOVÁNÍ
Zeleninová a potravinová soběstačnost
Bezorebné a bezrycí pěstování
Superplevely, hrdinové širých lánů
Posloupnost plodin během roku
Záhony jedoucí ve třech tratích
Zeleninová polykultura a jiné kultury
Strategie odplevelení záhonů
Ředkvičkovo-mulčové odplevelení
Kopřivy zúrodňovačky
Odkopřivování záhonoviště dýněmi
Nastavte slimákům hranice
Kvalitní osivo zeleniny
Pouštní výroba zeleniny
Předpěstovávání odolných sazenic
Předpěstování těch teplomilných
Permakultura času a vědomí
Zvládne pěstování zeleniny i žena sama?
VÝBĚR PLODIN
Dělení rostlin do skupin dle různých kritérií
Ačokča
Bazalka
Bob
Brokolice a květák
Celer
Cibule
Cukety a patizony
Černý kořen
Česnek
Dýně
Fazole
Fenykl
Hrách
Kadeřávek a "Nero di Toscana"
Kedlubny
Kiwano
Konopí
Kopr
Koriandr
Kukuřice
Lebeda zahradní
Lichořeřišnice
Mangold
Melouny
Mochyně peruánská
Mrkev
Okurky
Papriky
Perila
Pastinák a petržel
Pórek
Rajčata
Růžičková kapusta
Ředkvičky a ředkve
Řepy
Salát
Špenát
Tabák
Tuřín a vodnice
Zelí
Okrasné letničky na záhoncích
ZÁHONOVIŠTĚ
Záhonoviště
Prvky tvořící záhonoviště
Plánovací proces záhonoviště
Stvoření záhonoviště velkým třeskem
Sklad a výroba záhonových materiálů
Slunce pohání naši zahradu
Aromatické bylinky
Bylinková spirála v záhonovišti
Trvalky pro maximální efekt
Zídky, zdi, gabiony a ploty kolem záhonoviště
Záhonovištní kvíz nejen pro děti
ZELENINA V KUCHYNI
Brokolice a květák
Cukety a patizony
Cibulové zeleniny v kuchyni
Dýně na všechny způsoby
Kořenová zelenina v pestré paletě barev
Kapusty a kadeřávek
Luštěniny
Mangold
Pikantní listová zeleniny
Rajčata, papriky a okurky v kuchyni
Různé natě a jejich využití
Ředkvičky, ředkve, tuřín, kedlubny, vodničky
Řepa červená a cukrová
Saláty
Špenátové zeleniny
Zelí
Zimní improvizovaná zelenina
Méně obvyklá jedlá inspirace
DRŮBEŽ A PSI
Slimákožravé kachny
Slepice ve výběrovém řízení
Přirozené krmení psů (i lidí)
MĚSÍCE V ROCE
Samé změny!
Únor
Jaro
Březen
Duben
Květen
Léto
Červen
Červenec
Srpen
Podzim
Září
Říjen
Listopad
Zima
Prosinec
Leden
Podzimní hojnost a jarní hladový paradox
Zimní hojnost
Dovolme si tvořit s lehkostí
O autorech
Doslov
Doporučená literatura o jídle, pěstování a rostlinách
Rejstřík
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.