Kosti pro psy z parmské šunky – BARF kvalita
Lékárna Baron představuje syrové kosti pro psy z parmské šunky s neořezanými kousky masa. Kosti zrají 100 dní v chladícím boxu při teplotě 3 až 5 °C. Pak jsou 10 až 12 měsíců sušeny mořským vzduchem. To je velmi šetrný způsob konzervace, který nesnižuje Bio Aktivitu (životní energii) kostí. Zachovány jsou enzymy, vitamíny, minerály a ostatní živiny jako v syrových kostech. Přejeme prima zábavu a dobrou chuť. Výrobce >> Santaniello.de / Poradenství >> Tým přírodní lékárny.
100 dní chlazení + 12 měsíců sušení
Originální Italská parmská šunka Santaniello se vyrábí z prasat plemen Large White, Landrance a Duroc chovaných v přirozených chovech Italských regionů Emilia-Romagna, Benátsko, Lombardie, Piemont, Molise, Umbrie a Toskánsko. V době porážky musí být prasata starší než 9 měsíců a vážit nejméně 150 kg.
#ShowMore#
Nasolení mořskou solí
Po porážce jsou vepřové kýty jen lehce nasoleny organickou mořskou solí. Ve srovnání s ostatními druhy šunky jiných výrobců je pro výrobu použito jen malé množství soli z italského moře, a to dodává parmské šunce Santaniello mimořádně jemnou chuť.
100 dní v chladící místnosti
Po nasolení je parmská šunka Santaniello 100 dní v chladící místnosti při teplotě 3 až 5 °C. Během této doby šunka odpočívá, zraje a přijme správné množství soli. Současně během těchto 100 dní ztratí maso část vody a hmotnosti. Nakonec se sůl z povrchu šunky smyje.
12 měsíců sušení mořským vzduchem
Následně se kýty zavěsí k sušení přirozeným mořským vzduchem na dobu 10 až 12 měsíců do skladových hal. V halách s protilehlými okny pak kolem šunky neustále proudí vzduch. To zajistí unikátní chuť parmské šunky a zároveň ji dále vysouší. Aby se zabránilo přesušení, jsou kýty v místě řezu namazány směsí syrového sádla a mořské soli.
Expertní test koňskou kostí
Po sušení a dozrání je parmská šunka zkoušena nezávislým expertem tak, že je propíchnuta na pěti pevně daných místech špičatou koňskou kostí. Tou se posuzuje především vůně a konzistence parmské šunky. Jestliže šunka zkouškou projde, získá značku – korunu vévodů z Parmy, čímž se stává pravou parmskou šunkou.
Mořská sůl podporuje zdraví
Díky velmi dlouhému, šetrnému zrání a sušení pronikne mořská sůl svalovinou také do kostí. Organická mořská sůl z kostí parmské šunky tak doplňuje hodnotné minerální látky a širokou škálu stopových prvků, které právě v organické podobě umí organismus zvířat využít.